fbpx

Jeg oplever problemer med mit produkt

  • Gør brug af vores guide til fejlfinding, som du finder her.

    Solcellen og ventilatoren er de to mekaniske dele i anlægget, og det er oftest hos en af disse, hvori at du kan finde fejlen på dit anlæg, men de kan let skiftes ud. Vi anbefaler, at du får dem begge skiftet i samme ombæring, hvis anlægget er af ældre dato, og ikke længere kører. 

    For at bestille en ny ventilator eller solcelle, skal vi være sikker på dimensionerne på anlægget, som du har. Tjek dybden/tykkelsen på anlæggets ramme, og/eller om ventilatoren i anlægget er rund eller firkantet, og hvor mange watt den kører på.

    Sådan skifter du solcellen og ventilatoren ud. Klik her!

  • Hvis din ventilator ikke længere virker, skal den udskiftes. Det har vi naturligvis gode råd for! Når ventilatoren skal udskiftes, skal vi kende dimensionerne på anlægget, som du har. Tjek dybden/tykkelsen på anlæggets ramme og/eller om ventilatoren i anlægget er rund eller firkantet, og hvor mange watt den kører på.

    Er rammen på anlægget ca. 10,5 cm tyk, er det vores ældre solfanger, classic, og du skal bruge en firkantet ventilator. Hvis den er ca. 5,5 eller 7,5 cm, har du en nyere model, slimline, og ventilatoren skal være rund.

    Til udskiftning af ventilator (produktkatalog side 23):

    • SV3/SV7/SV14/SV20 slimline (5,5 cm tykke paneler) og SV14K/SV20K. Specifikation: Rundfræset ventilator Ø125. 3,4 W/12 V. 
    • SV30 midline (7,5 cm tykke paneler) og SV30K. Specifikation: Rundfræset ventilator Ø125. 5,1 W/12 V. 
    • SV7/SV14 classic (10,5 cm tykke paneler). Specifikation: Firkantet ventilator 120 mm x 120 mm. 3,4 W/12 V. 
    • SV30 classic (10,5 cm tykke paneler med to solceller i skinner). Specifikation: Firkantet ventilator 120 mm x 120 mm. 5,1 W/12 V. 

    Ventilatoren ligger lige bag solcellen, så du kan følge i manualen.

  • Hvis din solcelle ikke længere fungerer, vil dit anlæg stoppe med at køre. Vi har lageret fyldt med reservedele og heriblandt solceller.

    For at udskifte solcellen, skal vi kende til dimensionerne på dit anlæg. Er rammen på anlægget ca. 10,5 cm tyk, er det vores ældre solfanger, classic, og hvis den er ca. 5,5/7,5 cm, har du en nyere model, slimline.

    Til udskiftning af ventilator (produktkatalog side 23):

    • SV3/SV7 (5,5 cm tykke paneler) og SV7 classic (10,5 cm tykke paneler). Specifikation: Universal solcelle 12 W/12 V, størrelse 35,5 cm x 35 cm.
    • SV14/SV20 (5,5 cm tykke paneler) og SV14 classic (10,5 cm tykke paneler). Specifikation: Universal solcelle 18 W/12 V, størrelse 55,5 cm x 35 cm.
    • Alle SV30 paneler (7,5 cm og 10,5 cm tykke paneler) og SV30K. Specifikation: Solcelle 18 W/12 V, størrelse 55,5 cm x 35 cm.

    Sådan skifter du solcellen ud. Klik her!

  • Når SolarVentien er monteret, kan der med jævne mellemrum opstå synlig dug på indersiden af luftsolfangeren. Dette er helt normalt, og skader på ingen måde anlægget. 

    Når duggen bliver synlig, skyldes det blot mødet – eller forskellen – mellem den varme luft inde i luftsolfanger panelet og den koldere luft udenfor panelet. Ved et møde mellem to temperaturmæssige yderpunkter vil der altid kunne afsættes dug på ’dugpunktet’ – som i dette tilfælde er indersiden af luftsolfangerens plastskærm.  

    Fugtstoppet i indblæsningen sikrer, at der ikke kommer dug med ind i huset. 

    Duggen vil være hyppigst forekommende i de situationer, hvor luftsolfangeren netop er gået i gang efter længere tids stilstand på grund af skyet vejr. Her vil kontrasten mellem den varme luft inde i luftsolfanger-panelet og udenfor være størst. Hvis man vil af med den synlige dug her og nu, kan en løsning være at slukke for luftsolfangeren i én eller flere timer afhængig af vejrforhold. Under luftsolfanger-panelets afkøling vil duggen typisk forsvinde.

  • Det er svært at sige, da det afhænger af hvor meget fugt, der er i huset/rummet til at starte med, vejret, placeringen af anlægget, mængden af inventar mv. Giv SolarVenti’en tid til at arbejde og skabe et såkaldt “tørhedslager”, der gør, at huset kan klare de fugtige, overskyede dage. Det kan f.eks. tage 6 mdr. nogen steder og få uger andre steder at få fugten ud og dermed også fået fjernet lugt mm. Ved en kælder er der ofte meget fugt, flere rum og mange ting, derfor kan det tage længere tid at få fugten ud og endnu længere med lugten (nogen ting er nødsaget til at blive vasket og rengjort for at få lugten helt væk). 

    Hold blot øje med, at SolarVenti’en kører på solskinsdage, og er indstillet korrekt, samt at der er den korrekte udluftning i huset/rummet, og at der frit hul for luften til at komme mellem rummene og ud af huset igen.  

Skriv her
Gratis fugttjek af kælder