fbpx

Ventilation til sommerhuse - Sundt og tørt året rundt

Soldrevet ventilation afhjælper problemer med fugt og kondens, skimmelsvamp, støvmider, dårlig lugt, radon gas.

Med solcelle ventilation til sommerhus sikrer du, at indeklimaet i dit sommerhus altid er tørt, friskt og sundt. Året rundt sender ventilationsanlægget frisk, iltet og filtreret luft ind i huset og transporterer fugtig luft ud igen. 

Med fugten ude af huset forsvinder skimmelsvamp, råd og mug. Det betyder at indbo og øvrige ejendele ikke lugter, bliver skæve, ruster eller forfalder. Det gør dit sommerhus rart at være i – og at komme tilbage til. Mange oplever at kunne holde deres sommerhus frostfri om vinteren udelukkende med en luftsolfanger fra SolarVenti. Derved kan der spares mange penge på elregningen. 

Erik Kjærgaard oplevede store udfordringer med fugt i sit ældre bindingsværkshus på Lolland, som han benytter som sit sommerhus. Han valgte derfor at undersøge sine muligheder for at komme fugtproblemerne til livs. Da en solcelle ventilation til sommerhuse blev anbefalet som en løsning ud af flere, var han aldrig i tvivl om at han skulle vælge tilvælge SolarVenti. Se Erik fortælle om sine oplevelser i videoen herunder. 

Du behøver slet ikke at gøre noget, da solen både styrer og driver anlægget – helt gratis.

Vores anlæg til sommerhus er 100% solvarme ventilation – den kører uden at belaste din pengepung og leverer samtidig et positivt tilskud til klodens CO2 regnskab. Endelig reducerer anlægget dine energiudgifter, da et tørt sommerhus er hurtigere at opvarme end et fugtigt. 

Vores solcelle ventilation til sommerhus er dansk produceret med en patenteret konstruktion og er et særdeles driftssikkert anlæg. Ydermere behøver vores solvarme ventilation ikke at blive koblet på el-nettet. Derfor gør det ikke noget hvis strømmen går i sommerhuset. 

SolarVenti er det perfekte miljøvenlige valg af soldrevet ventilation til sommerhuset. Du kan roligt læne dig tilbage og nyde at solen skinner på dig og dit hus, for der er ingen vedligeholdelse i de første 15 år og du er garanteret 5 års produktgaranti. 

Vælg model og se priser

SolarVenti SV7, dækker op til 50 m²

Fra kr. 5.640

SolarVenti SV14, dækker op til 80 m²

Fra kr. 9.730

SolarVenti SV20, dækker op til 100 m²

Fra kr. 13.130

SolarVenti SV30, dækker op til 150 m²

Fra kr. 18.260
Illustration af SolarVenti ventilation

Sådan fungerer SolarVenti ventilation som et naturligt åndedræt

1

Når solen skinner starter anlægget. Udeluft trækkes ind igennem SolarVenti’ens bagplade og et selvrensende filter filtrerer luften for pollen og partikler.

2

Luften opvarmes af solen og blæses ind i sommerhuset som frisk og tør luft.

3

Den friske luft fungerer som en tør svamp og suger fugten i sommerhuset til sig hvor­efter den transporteres ud.

Montage og alle anlægsstørrelser

For at opnå den største effekt bør anlægget monteres på et solrigt sted. Størrelsen af indendørs areal (i kvadratmeter) bestemmer, hvor stort et anlæg du skal have. Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte os. Vær opmærksom på, at det kan være skadeligt for et fugtigt rum at installere et anlæg, der yder en for lille luftstrøm, da det kan skabe kondens.
SolarVentiOp til 25 m2Op til 50 m2Op til 80 m2Op til 100 m2Op til 150 m2
ModelSV3SV7SV14SV20SV30
PrisFra DKK 2.990,00Fra DKK 5.640,00Fra DKK 9.730,00Fra DKK 13.130,00Fra DKK 18.260,00
MontageFra DKK 3.500,00Fra DKK 3.500,00Fra DKK 3.500,00Fra DKK 3.500,00Fra DKK 3.500,00
Dimensioner (L x B x D)51,5 x 70 x 5,5 cm102 x 70 x 5,5 cm201 x 70 x 5,5 cm201 x 102 x 5,5 cm300 x 102 x 7,5 cm
Vægt4,3 kg7,3 kg11 kg15 kg24 kg
SolcelleJaJaJaJaJa
VentilatorJaJaJaJaJa
StyringsenhedAfbryderAfbryder / RegulatorAfbryder / RegulatorRegulatorRegulator
MontagekitJaJaJaJaJa
Front (dæklag)PolykarbonatPolykarbonatPolykarbonatPolykarbonatPolykarbonat
RammematerialeAluminiumAluminiumAluminiumAluminiumAluminium
RammefarveSort eller aluminiumSort eller aluminiumSort eller aluminiumSort eller aluminiumSort eller aluminium
Anslået energitilførsel pr. år200 kWh434 kWh924 kWh1.340 kWh2.100 kWh
Garanti*5 år5 år5 år5 år5 år
SelvrensendeJaJaJaJaJa
VedligeholdelsesfriJaJaJaJaJa
Anslået levetid15-20 år15-20 år15-20 år15-20 år15-20 år

Styringsenheder

Afbryder
Hvis du er på udkig efter en simpel styring til din SolarVenti, så er denne Afbryder den perfekte løsning for dig. En afbryder er specielt designet til at fungere sammen med SolarVenti, og den vil give dig en problemfri og effektiv styring af dit anlæg. Du kan nemt og hurtigt tænde og slukke for din SolarVenti, hvilket betyder, at du kan styre ventilationsenheden efter behov.

Regulator
En regulator kan bl.a. regulere hastigheden på indblæsningen. Desuden har den en indbygget rumtermostat, der sikrer, at SolarVenti’en slukker sig selv ved en ønsket temperatur. SolarVenti’en kan manuelt slukkes ved at skrue helt ned for indblæsningen. Vi anbefaler, at du vælger en regulator som styringsenhed, hvis du bor i sommerhus, kolonihave eller tiny house.

SControl
Vores mest avancerede styringsmodel, med automatisk temperatur-, fugt- og tidsstyrring, der sikrer optimal ventilation, selv når solen ikke skinner. Du kan programmere SControl, så den automatisk tilpasser sig dine behov og ønsker. Den indeholder bl.a. også en række sikkerhedsfunktioner, der overvåger udviklingen i fugtniveauet, kører på 12 Volt og koster under 100 kr. årligt i drift.

Sommerhus Brochure

Vægmontering manual

Regulator - Komplet vejl.

SolarVenti ABC - forstå hvordan

Find svar på nogle af de mest stillede spørgsmål angående SolarVenti sommerhus

  • I boliger til beboelse er krav om et grundluftskifte på 0,30 l/s pr. m² opvarmet etageareal. Det svarer ca. til et luftskifte på 0,5 /h. Naturlig ventilation kan opleves at være tilstrækkeligt. 

  • Naturlig ventilation ved udluftning og gennemtræk i boligen kan give en god start på et sundt og bedre indeklima. Solopvarmet ventilation kan hjælpe med øge effektiviteten af ventilationen. 

  • Som udgangspunkt skal alle rum tages højde for, når man opsætter ventilation. Derfor dimensionerer man oftest hele boligens kvadratmetermål. I nogle situationer kan man ventilere enkelte rum. 

  • Der er stor forskel i pris på forskellige ventilationsanlæg, og her skal du være opmærksom på driftsomkostningerne. Med 100% soldrevet ventilation er du sikker på, at det er gratis i drift: i kr.

Skriv her
Gratis fugttjek af kælder

    Bestil gratis fugttjek af din kælder

    Vi aftaler et tidspunkt med dig, hvor vi kommer ud og foretager en vurdering af fugtproblemet i din kælder. Vi vil bl.a. kigge efter saltudtræk, pudsafskalninger, skjolder, lugt m.m., som er blandt de typiske tegn på fugt i kælderen. Herefter vil vi tage en vurdering af hvorvidt en SolarVenti Kælder kan løse problemet og hvad det i så fald vil koste.