fbpx

SolarVenti reducerer CO2 klimaaftrykket

SolarVenti er en bæredygtig løsning der skaber plus både på den økonomiske og miljømæssige bundlinje.

En SolarVenti præsterer tre ting på samme tid

 • Den skaber et naturligt sundt indeklima.
 • Den reducerer energiforbruget og dermed CO2 klimaaftrykket.
 • Den reducerer energiforbruget og dermed energiudgifterne.

Med en SolarVenti sikrer man ikke bare at ens eget indeklima bliver friskt og sundt, man bidrager også til en grønnere fremtid ved at reducere CO2 klimaaftryk.

En SolarVenti kan f.eks. reducere udslippet fra et gennemsnitligt elopvarmet sommerhus med ca. 0,2 tons CO2 om året. Det betyder at SolarVentier vil kunne reducere det årlige CO2 klimaaftryk med ca. 30.000 tons for denne type sommerhuse i Danmark.Tilsvarende kan en SolarVenti reducere udslippet fra gennemsnitlig gas-/olieopvarmet hal på ca. 3.500 m2 med ca. 20 tons om året. På landsplan svarer det til en reduktion på ca. 80.000 tons CO2 på et år for denne type haller.

På disse to områder kan SolarVentier altså bidrage med en samlet reduktion af CO2 udslippet på ca. 110.000 tons årligt på landsplan. Det svarer til ca. 100.000 bilers årlige udledning af CO2 eller, hvad 10.000 hektar skov svarende til et skovareal på ca. 7.000 fodboldbaner kan optage på et år

En SolarVenti er dog ikke kun en gevinst for miljøet den er også en gevinst for økonomien.

Med udgangspunkt i at det årlige varmeforbrug for sommerhusejeren 5.800 kWh svarer reduktionen af energiforbruget til en årlig besparelse på ca. 1.500 kr. på elregningen, da et tørt sommerhus er nemmere at varme op end et fugtigt.

For ejeren af hallen svarer reduktionen af energiforbruget til en årlig besparelse på energiomkostningerne på mellem 50% og 70%, da en tørrere luft betyder man kan sænke temperaturen bl.a. ift. sikring mod skimmelsvamp, mug og råd.

SolarVenti er dansk soldrevet bæredygtig ventilation og en unik måde at håndtere indeklimaet på der skaber en grønnere fremtid for os alle.

Har du spørgsmål hjælper vi gerne med at finde den rette løsning til dit behov.

Beregningsgrundlag

Kilder til teksten: Bolius, DST, Energinet, Esmark, HOFOR og SolarVenti

  • Antal elopvarmede sommerhuse ca. 144.500 stk.
  • Gennemsnitlig årligt elforbrug pr sommerhus ca. 5.800 kWh.
  • Gennemsnitlig andel af årligt elforbrug til opvarmning ca. 2.900 kWh.
  • Cirka pris pr. kWh el ca. 2,- kr.
  • Gennemsnitlig reduktion af energiforbrug til varme ved SolarVenti anlæg – 20 %
  • Cirka halareal der opvarmet med olie eller naturgas ca.15 mio. m2.
  • Gennemsnitlig reduktion af energiforbrug til varme ved SolarVenti anlæg – minimum 50%.
Skriv her
Gratis fugttjek af kælder

  Bestil gratis fugttjek af din kælder

  Vi aftaler et tidspunkt med dig, hvor vi kommer ud og foretager en vurdering af fugtproblemet i din kælder. Vi vil bl.a. kigge efter saltudtræk, pudsafskalninger, skjolder, lugt m.m., som er blandt de typiske tegn på fugt i kælderen. Herefter vil vi tage en vurdering af hvorvidt en SolarVenti Kælder kan løse problemet og hvad det i så fald vil koste.