fbpx

Solfanger og solvarme til opvarmning af pool

Solvarmer til pool – forkæl familien og få en dejlig varm og lang badesæson med gratis pool opvarmning.

Ønsker du at få mest mulig fornøjelse ud af din pool og undgå kolde gys, uden at det skal koste dig en formue? Så er SolarVenti´s solvarme til pool en løsning for dig. En solvarmer til pool fra SolarVenti kan give pool opvarmning mellem 4 og 8°C på en miljøvenlig måde med masser af gratis solvarme. Opvarmning af pool med vores anlæg, er en rigtig god og nem måde at udvide og forlænge badesæsonen på. 


Har du spørgsmål hjælper vi gerne med at finde den rette løsning til dit behov.

Hvor stor skal SolarVenti’en være?

For at finde størrelsen skal du tage udgangspunkt i bassinet eller poolens overflade. Årsagen er, at jo større overfladearealet er, jo mere vand fordamper og dermed varme, der forsvinder. Det betyder, at det ikke er mængden af vand i poolen, der er afgørende for dimensioneringen af din solfanger. 

Du bør tilstræbe et solvarmeareal på minimum 2/3 af poolens overflade for at få en effektiv pool solvarmer. 

Lægges rørene med større afstand, som f.eks. i bølgedale på eternit, skal du lægge mindst samme areal som poolen har. Jo større areal, jo højere temperatur får du i bassinet. Jo længere og smallere du har mulighed for at placere solvarmedelen, jo billigere vil opvarmning af din pool blive.  

Solfanger til opvarming af pool – helt uden driftsudgifter

Poolopvarmningen fra SolarVenti er gratis i drift, da al varme kommer fra solen. Et solvarmeanlæg kører over den eksisterende filterpumpe til rensning af vandet. Du har kun investeringsudgiften. 

Med en solfanger til pool fra SolarVenti får du opvarmningen helt gratis!

Hvis du skulle opvarme vandet i en pool på f.eks. 32 m2 til en behagelig badetemperatur – altså hæve den uopvarmede vandtemperatur med 4-6 grader – vil du skulle bruge ca. 5000 kWh eller 8-900 liter olie/m3 gas hver sommer. Det svarer til en opvarmningsudgift på ca. 10.000 kr. pr. sommersæson. De høje udgifter til opvarmning af pool gør det ofte til et problem for mange pool ejere at holde vandtemperaturen behagelig og klar til badning. 

Et anlæg fra SolarVenti yder ca. 250 kWh/m2 pr. sæson. En solvarmer til pool på 32 m2 inkl. montage koster typisk mellem 12 og 20.000 kr. og gør, at investeringen i princippet er tjent hjem på 1-2 år. 

Små anlæg helt ned til 3,5 m2 rækker til en 5 m2 hobbypool og koster fra ca. 2.000 kr. Sådan et anlæg yder ca. 875 kWh/m2 pr. Sæson, hvilket svarer til at det vil koste ca. 1800,- at opnå en behagelig pool opvarmning. Det er altså i princippet tjent hjem på knap 1 år. 

Hvad koster en solvarmer til pool?

Der er flere forhold, som spiller ind. Hvor meget ønsker du at hæve temperaturen med, er det på en plan flade eller et skråt tag med eternit mm. I nedenstående tabel kan du få en god fornemmelse af pris. HUSK at du efterfølgende har gratis pool opvarmning, og at du altid senere kan udvide din SolarVenti, hvis dit behov ændrer sig. 

SolarVenti Pool
Pool-størrelse i m25101424325075
Anlægs-størrelse i m23,5*7*1017213650
Forventet varme-stigning i °C+4-8+4-8+4-8+4-8+4-8+4-8+4-8
Pris m/moms i kr**Fra 2.180Fra 3.912Fra 6.510Fra 13.550Fra 14.500Fra 23.818Fra 26.700

* Uden styring og med enkel tilslutning (økonomi-model)

** Alle priser er angivet for montage på et plant underlag. Bemærk prisen afhænger af monteringsformat samt underlag/tagtype. Læs mere i SolarVenti Pool – Installationseksempler

SolarVenti Pool - Installations-eksempler

SolarVenti Pool – Monterings-vejledning

SolarVenti Pool – Quick guide til gør-det-selv

Brug af poolanlæg – Referencer

Hvor varmt bliver badevandet?

Når der er badevejr med lidt lune og sol vil vandtemperaturen normalt hæves ca. 4-5o over det, du vil have uden solvarmer. Hvis der er pænt solskin et par dage efter hinanden, kan du ofte hæve vandtemperaturen 6-8o over det ”normale”. Typisk vil anlægget opvarme mest på de varme solskinsdage, hvor du er særlig opsat på at bade. På de dage vil du sagtens kunne opleve 26-29o varmt badevand i din pool. Har du dug over om natten, kan du bedst holde på varmen.

Et solvarmeanlæg til poolen følger vejret med få timers forsinkelse

I praksis fungerer anlæggene sådan, at badevandet cirkuleres direkte op i solanlægget ved hjælp af den eksisterende filterpumpe. Da der er tale om meget store vandmængder, får du også store energimængder ud af det. Som en tommelfingerregel yder 1m2 solfanger 0,6 kW, når solen skinner.

Vedligeholdelse

SolarVenti solfangeren kræver et minimum af vedligeholdelse. For at have et velfungerende anlæg kræver det kun, at du fjerner evt. nedfaldent løv fra solfangeren og lige efterser samlinger.

Et anlæg kører normalt mere end 15-20 år helt uden problemer. Evt. reparationer foretages let og hurtigt. Som regel kan de klares kun med brug af en kniv og lidt sæbevand.

Husk at tømme anlægget for vand, når sæsonen er slut, så rørene ikke får frostsprængninger!

Driftssikker løsning og 10 års garanti

Den konstruktion og de materialer, SolarVenti benytter, er testet af Dansk Teknologisk Institut og er opført med titusindvis af m2 bl.a. ved offentlige friluftsbade i både Danmark og Tyskland. Anlæggene har været benyttet gennem de sidste 30 år i begge lande og kører normalt mere end 15-20 år helt uden problemer.

Derfor yder Solarventi 10 års garanti på materialer og 2 års garanti på pumper

Udvid badesæsonen i din pool og få flere sommerminder

I en uopvarmet pool skal solen gerne skinne 2-3 hele dage i træk for at opvarme vandet, så du undgår de kolde gys i badesæsonen. Det begrænser brugen af poolen. Men med et poolsolvarmeanlæg kan man sige, at når vejret er til at bade i er vandet det også.

Faktisk kan badesæsonen udvides, så den starter tidligere og slutter senere, men du kan også bruge poolen på flere gråvejsdage – især når solen har skinnet flere dage i træk.

Et solvarmeanlæg er både meget effektivt og miljøvenligt. Da solen er varmekilden, er det gratis i drift og de kWh, den olie eller gas, der ellers skulle være brugt, er ikke nødvendig. Det sikrer en gratis og meget miljøvenlig pool opvarmning.

Det er ikke kun badevandet, der skal varmes!

Især først på sæsonen bruges der meget varme, fordi jorden som poolen står i samtidig skal opvarmes – og det er ikke så lidt. Med en solvarmer til pool kan du tillade dig at opvarme længe før normalt. Det koster kun drift af filterpumpen, når solen skinner. Dette sker helt automatisk med solfangerstyringen, alt efter om der er varme at hente.

I langt de fleste tilfælde kan den eksisterende pumpe klare cirkulationen, så du sparer ekstra udstyr. Samtidig filtrerer du automatisk mere på dage med sol, hvor flere bruger poolen. Du kan selvfølgelig stadig filtrere ekstra om natten mv.

Pool med solfanger anlæg

Muligheder for at placere din SolarVenti Pool

Du kan vælge at montere solvarmeanlægget enten på et plant underlag evt. med ekstra varmegivende absorberfilt underlagt eller på et tag med hældning som eternit, tegl osv.

Montage på plant underlag
Det mest ideelle er fladt tagpap på f.eks. en carport, da du så også udnytter den varme, tagpappet afgiver, når solen skinner. Samtidig reduceres den kølende effekt, der opstår, når det blæser til et minimum. Hertil kommer, at det ikke kan ses, og det kan blive liggende året rundt, blot du sørger for at tømme det for vand om vinteren.

Den billigste løsning er at lægge rørene i U-form på et plant underlag. Ønsker du at rørene skal ligge pænt, kan du købe afstandsholdere for 12 rør ad gangen. Ligger rørene ude af syne, behøver du ikke afstandsholderne – de blæser ikke væk.

Montage på tag med hældning f.eks. eternittag 
Rørene kan lægges ud på tag med hældning. Da anlægget er til sommerdrift, er hældningen ikke afgørende, hvis rørene ligger med retningen fra top tril bund. Taget kan være orienteret mod syd – eller helt om i retning øst, sydøst eller vest. Blot ikke mod nord.  Øverst fastgøres fordelerrøret for hver ca. 40 cm. Det kan også fæstes til et metalrør, som først er gjort fast til taget. Rørenes egen vægt holder det hele på plads.

Samling og opsætning

Anlægget er et samlesæt, som du med få timers arbejde kan forvandle til et lille kraftværk. Der er ingen glasoverdækning, som kan gå i stykker. Selve solfangerne består af mange tætliggende rækker af sorte plast-ribberør.

Tilkoblingen til filter-anlægget er en del af den samlede, komplette pakkeløsning, som også omfatter en elektronisk styring.

Find svar på nogle af de mest stillede spørgsmål angående SolarVenti pool

  • Prisen for pool opvarmning med solvarme fra SolarVenti er en engangsbetaling, som starter fra 3.000 kr. Med den rette dimensionering af solvarmeanlæg vil du få 4-8 grader gratis.

  • For at opvarme badevandet f.eks. 32 m2 til badetemperatur, vil du skulle bruge ca. 5000 kWh eller 8-900 liter olie/m3 gas hver sommer. Det vil svare til ca.11-12 tusinde kroner hvert år. 

  • Tiden det tager for opvarmningen af badevandet afhænger udetemperaturen, samt varmepumpens kapacitet i kW. Med et solvarmeanlæg tilknyttet kan man forkorte opvarmningstiden mod op til flere timer. 

  • Såfremt man ønsker at få den længste badesæson anbefaler vi, at man vælger en kombinationsløsning med et solvarmeanlæg og en varmepumpe til at supplere sit individuelle varmebehov. 

Skriv her
Gratis fugttjek af kælder

    Bestil gratis fugttjek af din kælder

    Vi aftaler et tidspunkt med dig, hvor vi kommer ud og foretager en vurdering af fugtproblemet i din kælder. Vi vil bl.a. kigge efter saltudtræk, pudsafskalninger, skjolder, lugt m.m., som er blandt de typiske tegn på fugt i kælderen. Herefter vil vi tage en vurdering af hvorvidt en SolarVenti Kælder kan løse problemet og hvad det i så fald vil koste.