fbpx

Placering af SolarVenti

  • Placeringen af et SolarVenti panel skal være så sydvendt som muligt for at få den mest optimale udnyttelse af solens stråler. Tjek inden montering, hvordan placeringen er i løbet af dagen, året rundt – er der skygge fra træer eller andre bygninger? Tommelfingerreglen er at det skal være muligt at opnå 3-4 timers solskin i løbet af en dag.

    På taget skal panelet monteres i en hældning på 60° vinkel, så det også kan fange solens stråler om vinteren, hvor solen ikke når så højt op på himlen. 

    Du kan også vælge at vinkle anlægget ud fra væggen, det kræver et par vinkelmontagesæt, se her. Det kan være en god løsning for i forhold til at fange solens stråler længst muligt. 

    Den optimale placering kan godt være et par meter væk fra det ønskede indblæsningshul, så vil du blot skulle tilføje et par ekstra meter isoleret rør fra ventilatoren bag panelet til indblæsningshullet. Vær opmærksom på, at du oplever tab af varme og effekt, hver gang at du forlænger rørføringen. Du kan gøre dette op til 2-4 meter (alt efter panelets størrelse) stort set uden, at det vil påvirke udfaldet. Hvis du ønsker en forlængelse på +4 meter, skal der tilføjes ekstra ventilator ved indblæsningshullet, samt skal rørene isoleres for at sikre, at den varme luft fra panelet beholder varmen og bliver ført ind hurtigt nok. For sådan en løsning anbefaler vi, at du tager kontakt til os og bliver guidet til den rette kombination. Udfyld dine kontaktoplysninger her, og vi kontakter dig.

  • Udluftningskanaler

    Du skal overveje den rette placering af luftens udveje i rummet/huset. Hvilke flow vil luften tage igennem huset, og hvordan udluftningsvejene vil påvirke denne. Luften skal kunne komme ud af huset i modsatte ende af bygningen ift. indblæsningsstedet, der skal kunne komme samme mængde ud, som der kommer ind.

    Dimensionering efter rummets størrelse 

    Vi dimensioner som udgangspunkt efter bygnings overordnede areal i kvadratmeter. Dette skyldes, at vi ønsker at tilbyde en helhjertet ventilationsløsning, som virker til hele bygningen.

    Indblæsning i rum

    Vores anbefaling lyder, at såfremt muligt så bør man blæse ind i bygningens varmeste rum, dette er som udgangspunkt stuen. Hvis dette ikke er muligt, så må indblæsningen foretages alternativt. Dog fraråder vi altid at blæse ind i toilet/badeværelse/vaskerum, og dette skyldes, at vi ønsker at reducere fugtniveauet, og ikke sprede fugten til resten af bygningen.

  • Priserne for montering starter fra 2.800 kr. Prisen fastsættes ud fra størrelse af anlæg, om det drejer sig om væg- eller tagmontage, samt om der skal sættes udluftningsventiler op, tilkobles en Scontrol osv. Ta’ kontakt din lokale montør for et godt tilbud – find kontaktinfo lige her!

  • Kompas oversigt af effekttab
Skriv her
Gratis fugttjek af kælder

    Bestil gratis fugttjek af din kælder

    Vi aftaler et tidspunkt med dig, hvor vi kommer ud og foretager en vurdering af fugtproblemet i din kælder. Vi vil bl.a. kigge efter saltudtræk, pudsafskalninger, skjolder, lugt m.m., som er blandt de typiske tegn på fugt i kælderen. Herefter vil vi tage en vurdering af hvorvidt en SolarVenti Kælder kan løse problemet og hvad det i så fald vil koste.