fbpx

Montage spørgsmål

  • Det kræver ikke meget snilde selv at montere sit SolarVenti anlæg på væggen, dog skal du vide, hvilke materialer din væg eller tag (og loft) er lavet af – nogen steder kan det kræve mere udstyr/arbejde og tilbehørsmaterialer end andre. Montering af SolarVenti i kælder anbefaler vi sker med udførsel af vores montører eller certificerede forhandlere.

    Husk at sikre dig, at der er en udluftningskanal et andet sted i huset/skuret, som svarer til indblæsningshullet, således den samme mængde luft, der kommer ind, også har mulighed for at komme ud igen med fugten. Hvis der er døre mellem rummene, skal du sikre, at luften kan komme fra rum til rum og finde sin vej ud igen. Du kan evt. montere riste i toppen af dørene, eller sikre at dørene står åbne, når du f.eks. ikke er i sommerhuset. 

  • Vi har montører og forhandlere landet rundt, som er uddannet og certificeret igennem kursus i vores produkter, og som kan hjælpe med at guide til den helt rigtige løsning hos dig samt stå for monteringen af anlægget. 

    Priserne for montering svinger fra størrelse af anlæg, om det drejer sig om væg- eller tagmontage, samt om der skal sættes udluftningsventiler op, tilkobles en Scontrol osv. 

  • Priserne for montering starter fra 3.500 kr. Prisen fastsættes ud fra størrelse af anlæg, om det drejer sig om væg- eller tagmontage, samt om der skal sættes udluftningsventiler op tilkobles en SControl osv. Find din lokale montør for et godt tilbud lige her.

  • Tagmontering: 

    Ved montering af et SolarVenti anlæg på taget, skal du først være opmærksom på: 

    • Tagtype 
    • Tagets hældning (min. 5° hældning)
    • Hvor spærene er under taget (du kan ofte se dem ved tagets udhæng) 
    • Kontrollér, hvor indblæsningen skal være, at der her ikke er noget på loftets inderside – og find indblæsningens placering, ved at bore med søgeboret fra tagets yderside af og ind. 

     Selve panelet skal gerne monteres i en 60° vinkel for en optimal effekt. Dette anbefales for at solens indstråling er tilfredsstillende. 

  • Opsætning af Afbryder 

    Den medfølgende kontakt sættes på ledningen af solfangeren og placeres, hvor det giver mening indenfor hos dig. Husk at denne skal være tilgængelig, når end du ønsker at tænde/slukke for anlægget.

    Opsætning af Regulator 

    Ved opsætning af regulator, så må den ikke sættes op lige ved indblæsningsventilen. Brug gerne alt af den medfølgende ledning, så regulatoren bliver trukket et godt stykke fra stedet, hvor den varme luft kommer ind. Vi anbefaler en tilgængelig placering, som er minimum 2 meter fra indblæsningsventilen.

    Opsætning af SControl 

    Ved opsætning af SControl, så må den ikke sættes op lige ved indblæsningsventilen. Denne skal gerne montere et yderst centralt sted i boligen, da styringen hurtigt bliver overfølsom for temperatur- og fugtforhold, hvis den er sat for tæt ved indblæsning eller udsugning. Brug gerne alt af den medfølgende ledning. Gør opmærksom på hvor produktet skal monteres, når du køber en SControl, så SolarVenti kan indstille din SControl til et passende program.

  • Vi anbefaler, at du monterer dit anlæg et sted, hvor du oplever mest solindfald på bygningen. Læs mere under Placering af en SolarVenti.

Skriv her
Gratis fugttjek af kælder

    Bestil gratis fugttjek af din kælder

    Vi aftaler et tidspunkt med dig, hvor vi kommer ud og foretager en vurdering af fugtproblemet i din kælder. Vi vil bl.a. kigge efter saltudtræk, pudsafskalninger, skjolder, lugt m.m., som er blandt de typiske tegn på fugt i kælderen. Herefter vil vi tage en vurdering af hvorvidt en SolarVenti Kælder kan løse problemet og hvad det i så fald vil koste.